Kaybolan Ülke ATLANTİS



Kaybolan Ülke ATLANTİS 



Atlantik Okyanusundaki muhteşem efsanevi ada …

Atlantis Aralarında Eflatun’un da bulunduğu antik çağ’ın pek çok Yazarı ve düşünürünün eserlerinde anlatılmaktadır.

Milattan yaklaşık 600 yıl kadar önce Atinalı kanun koyucu Solon’a bir grup mısırlı rahip denizin ortasında bulunan fantastik bir krallıktan sözetmişlerdi. Bu rahipler Solon’a bu krallığın 9000 yıl önce çok güçlü bir krallık olduğunu anlatmışlardı.

Eflatun’un anlattığı öyküde de Atlantis’in iç içe geçmiş birkaç adadan oluştuğu söylenmektedir. Ortada bir su kanalıyla çevrilmiş bir ada bulunmaktadır. Bu su kanalı da çemberimsi bir adayla çevrelenmiştir. Bu adanın da etrafı çemberimsi bir su kanalıyla kuşatılmıştır. Tümü birden iç içe dokuz su ve dokuz da kara çemberi bulunmaktadır.

Atlantis hükümdarı, Yunan mitolojisinde Poseidon adı verilen deniz tanrısı Neptün dür.  Neptün  burada karısı Cleito ile birlikte yaşamaktadır. Beş ikiz olmak üzere toplam on tane oğulları bulunmaktadır.  Bu on erkek çocuktan Atlas adını taşıyan biri en ortada bulunan adanın kralı olur. Diğer dokuz kardeş ise geride kalan çember halindeki dokuz adaya hükümdar olurlar. 

Atlantis’in kralları ve halkı işte bu on çocuktan türemişlerdir.

Atlantis zengin ve müreffeh bir ülkedir. Atlantis kenti de kırmızı ve siyah taşlardan inşa edilmektedir.
Kent çok güzel imar edilmektedir….

Evleri belirli bir düzen ve uyum içinde yapılmaktadır. Öyle ki güneş vurduğunda hepsi prıl prıl parlamaktadır…. Ortadaki ada en güzel inşa edilenidir. İki tane büyük ve görkemli tapınağıyla gerçekten gözalıcıdır.

Tapınaklardan biri Neptün ve Cleito’nun anısına yapılmıştır.

Bu tapınağın çevresine altından bir duvar yapılmıştır. Yalnızca Neptün ün anısına yapılan diğer tapınağın çevresinde ise gümüşten bir duvar bulunmaktadır. Çatısı ise fildişinden, bakırdan, altından ve gümüşten yapılmıştır.

Fakat her güzel şeyin olduğu gibi Atlantis’in bu aydın çağının da bir sonu vardır. Bu nedense garip bir yazgıdır. Atlantis de bu yazgının dışına çıkamadı ne yazık ki…
Halkı sahip olduğu bu zenginliğin ve refahın sonucunda büyük bir yozlaşmaya uğradı. Bu yozlaşmanın sonunda da disiplinlerini kaybettiler ve Atinalılar tarafından yenilmekten kurtulamadılar. 

Ancak felaket bütün bunlarla bitmedi. Tanrılar Atlantislilerin şımarıklığını daha büyük bir felaketle cezalandırmaya karar vermişlerdi ve birgün ne olduysa oldu bir gece içinde okyanus bu dokuz tane çember şeklindeki adayı yuttu. 

Bugün her ne kadar Atlantis’in, Atlantik okyanusunda gömülü olduğuna inanılıyorsa da son zamanlarda bu adanın Ege denizinde Girit Adasının biraz kuzeyinde olabileceği yolunda yeni teoriler ileri sürülmektedir.
Bu ada Milattan Önce 1500 yıllarında volkanik bir patlamayla lavlar tarafından örtülmüş olan ve bugün Santonin adını taşıyan adadır.. 

Eğer Mısırlı rahiplerin öyküleri Solon’a anlatırken tarihte bir yanlışlık yaptıklarını varsayacak olursak sözünü ettikleri krallığın komşu ada Girit gibi tunç Devri devleti olduğunu kabul etmemiz gerekir.

Yorumlar

Belgeseller

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamza baba’nın türbesi

Emir Sultan

İnanılmaz casus Eli Cohen