BİLİMİN ÇARESİZ KALDIĞI 7 GİZEM


BİLİMİN ÇARESİZ KALDIĞI 7 GİZEM

YAZAR AHMET YILMAZ  22 MAYIS 2016












1. Bir Kişi Bir Karadeliğe Düşerse Ne Olur?


















Fizikçilere göre, kişi karadeliğe düşerken, karadeliğin olay ufkunu geçene kadar hiçbir şeyin farkına varmaz. Yapılan yeni çalışmalara göre ise karadeliğe düşerken sanki bir ateş duvarına çarpar hatta cayır cayır yanarsınız. Bu teorilerden hangisi doğru olursa olsun fark etmez, bazı basit fizik yasaları çuvallamış demektir.


2. Bir Domatesi Meydana Getirmek için Gereken Gen Sayısı Neden Bir İnsanınkinden Daha Fazladır?
















Domates, 30000 gene sahiptir. İnsanın gen sayısı ise 20000-30000 civarıdır. Bu sorun yıllar içinde çeşitli şekillerde anıldı ve sonunda bilim adamları tarafından C-değeri paradoksu olarak adlandırıldı. Ama 2003 yılında botanikçiler tarafından bu durumun “muamma” olarak adlandırılmasına karar verildi.


3. Viking uzay aracı 70’lerde Mars’ta hayat bulsaydı…


















Viking, 1976 yılında Mars’a gönderildi ve yaşamın varlığını için test etmek için üç deney gerçekleştirdi. Bu deneylerden biri olumlu geldi. Bu pozitif sonuçtan sonra yapılan iki deney negatif çıktı. Böylece hayat olmadığına karar verildi. Ama 2012 yılında bilim adamlarından oluşan bir ekip, yeni bir teknik kullanarak verileri yeniden inceleyerek hayat olmadığına dair olan düşüncelere itiraz ettiler.


4. Erken Dönem Dünya’da Su vardı.















Erken Dünya’da Güneş Oldukça sönüktü. O dönemde buzu eritmek çok büyük enerji gerektiriyordu. Ancak biliyoruz ki 2,4 ile 3 milyar yıl kadar önce dünya yüzeyinde su vardı ve hayat orada gelişmeye başladı. Bilim adamlarının bu konuda bazı teorileri var. Ancak tam olarak açıklama bulunamadı.


5. Bu Dünya Dışı Canlılar Neredeler?















Bu konu Fermi Paradoksu olarak adlandırılır. Milyarca galaksi ve içlerinde güneşten daha yaşlı milyarlarca yıldız var. Bu yıldızların çevresinde Dünya benzeri bir sürü gezegen var ve bu gezegenlerden bazılarında akıllı canlılar bulunmalı ve bu canlılardan bazıları dünyaya göre çok daha gelişmiş medeniyete sahip olmalı ve gelişmiş teknolojilere sahip olup yıldızlararası yolculuk yaparak bizlerle iletişim kurabilmeli. Peki neredeler?


6. Mavi Balinalar Bizden Çok Büyük Olmalarına Rağmen Neden Kanser Olmazlar?














Bir canlı türünün büyüklüğü ile kanser olma olasılığı arasında bir korelasyon var gibi görünüyor. Kanser canlı hücrelerinin mutasyona uğraması sonucu oluştuğundan memelilerin iri canlılar olması dolayısıyla daha çok kanser olmaları gerekir. Tuhaftır ki yapılan çalışmalara göre bu mantık pek geçerli değil. Bu konu Peto’s Paradoksu olarak bilinir.


7. Mars Yüzeyindeki Siyah Tuhaf Çizgiler Neden Oluşuyor?


















Mars’ın sıcak mevsiminde yüksek bölgelerden aşağılara doğru siyah tuhaf çizgiler oluşuyor. Soğuk mevsim başladığında ise kayboluyorlar. Bilim adamları bunu sıcak mevsimde ısınan buzların eriyerek su olarak aşağı yönde akmalarına bağlıyor. Ancak Mars’ı inceleyen keşif araçları Mars yüzeyinde herhangi bir su izine rastlamadılar.


http://sumerliler.com/bilim-adamlarinin-cozemedigi-7-gizem/ alınmıştır.


Yorumlar

Belgeseller

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamza baba’nın türbesi

Emir Sultan

İnanılmaz casus Eli Cohen